fbpx

Suiker

suikerSuiker veroorzaakt een ovematige stimulering van de alvleesklier vanwege de hoge GI 75.
Niet geraffineerde soorten zoals bruine rietsuiker bevatten meer mineralen en spoor-elementen, maar het effect op het bloedsuikergehalte blijft helaas hetzelfde.

Fabrikanten verzinnen steeds nieuwe namen om het woord suiker maar te vermijden. Je vindt hier een uitgebreide lijst en de E-nummers van suiker.

Benamingen van suiker zijn o.a.:

Basterdsuiker
Bruine suiker
Dextrose
Fructose
Fructosestroop
Glucose-fructosestroop
Glucosestroop
Inuline
Invertsuiker
Kristalsuiker
Maltodextrine
Melasse
Rietsuiker
Siroop
Suiker

E-nummers met suiker;

  1. zoetstoffen: E420-E421 en E950-E968
  2. Aspartaam E951
  3. Sorbitol E420

 het beste is om de smaak van zoet te vermijden

Nog meer namen van zoetigheden

{deze lijst is nog niet gecheckt}

  • Agavenectar
  • Agavesiroop ;de agave-siroop wordt verkregen door chemische processen, waardoor alle voedingsstoffen zijn verdwenen en er een geraffineerde fructose overblijft. Juist dit is heel slecht voor de gezondheid: het veroorzaakt oa bloedarmoede, botontkalking, bloedvat beschadiging.
  • Ahornsiroop
  • Barbados suiker
  • Basterdsuiker
  • Basterdsuiker (licht & donker)
  • Bietsuiker
  • Blackstrap Molasses
  • Caramel (verhitte suiker)
  • Dadelstroop
  • Demerara
  • Dextrose
  • D-glucose
  • Druivensuiker
  • Esdoornsiroop
  • Fructose
  • Fructosestroop of -siroop
  • Fruitsuiker
  • Galactose
  • Geleisuiker
  • Glucose
  • Glucose-fructosestroop
  • Glucosestroop of -siroop
  • Honing
  • Invertstroop
  • Invertsuiker
  • Karamel
  • Kokosbloemsuiker
  • Kokosbloesemsuiker
  • Kristalsuiker
  • Lactose
  • Maisstroop
  • Maïssuiker
  • Malt
  • Maltodextrine
  • Maltose
  • Maple Syrup
  • Melasse
  • Melksuiker
  • Molasses
  • Moutsuiker
  • Muscovado
  • Nectar
  • Oersuiker
  • Palmsuiker
  • Panela
  • Panocha
  • Parelsuiker
  • Piloncillo
  • Poedersuiker
  • Rietsuiker
  • Rijststroop
  • Rijstsuiker
  • Saccharose
%d bloggers liken dit: