fbpx

Obese 2015

Obese is een Nederlands televisieprogramma dat wordt uitgezonden op RTL 4. In dit televisieprogramma volgt Wendy van Dijk elke week iemand die zwaar overgewicht (morbide obesitas) heeft. De kandidaten worden tijdens de strijd tegen de kilo’s voor het programma een jaar lang gevolgd. Elke aflevering gaat over een andere kandidaat en duurt 90 minuten.

De eerste uitzending is zondag 19 april 2015 om 20:00 uur.

In het RTL 4-programma Obese worden zes personen met morbide obesitas een jaar lang gevolgd. In hun strijd tegen de kilo’s met als doel hun leven weer op gang te krijgen, worden ze bijgestaan door een team van deskundigen. In 300 dagen proberen zij de helft van hun gewicht te verliezen. Wendy van Dijk presenteert Obese en in elke aflevering staat er één deelnemer centraal.

De deelnemers van Obese wegen minimaal het dubbele van wat hun gewicht zou moeten zijn. Afvallen is een serieuze zaak, want hun gezondheid loopt direct gevaar. Ook sociaal gezien zitten ze behoorlijk in de knoop. Het leven dat ze nu leiden bemoeilijkt relaties en isolement dreigt.

Overgewicht grijpt als een besmettelijke ziekte om zich heen. Naar verwachting zal dit in 2015 het grootste gezondheidsprobleem van de wereld zijn. In Nederland lijden inmiddels 250.000 mensen (cijfers Nederlandse Obesitas Kliniek) aan extreem overgewicht of morbide obesitas. Het is bijna onmogelijk om hier zelf vanaf te komen terwijl de kans op vroegtijdig overlijden groot is.

Bron: RTL.nl

%d bloggers liken dit: