fbpx

Zomerse pannenkoek van Ann

zomerse pannenkoekZomerse pannenkoek van Ann is gewoon lekker, heerlijk fris met verse aardbeien.

Een lekkere koolhydraatmaaltijd voor bv de lunch.

Ingrediënten

voor de pannenkoeken:    

  • 200 gram volkoren meel        
  • 4 dl mager melk        
  • 2 eiwitten        
  • theelepel bakpoeder of zuiveringszout        
  • 2 ml natrena vloeibare zoetstof        
  • wat zout    

voor de zomerse vulling:  

zoveel mogelijk heerlijke zoete Hollandse aardbeien.
 

Zo maak je de zomerse pannenkoek van Ann

Meng voor het beslag alles door elkaar en maak er een glad geheel van. Als je de eiwitten eerst wat opklopt worden de pannekoeken iets luchtiger en soepeler.     

Bak 8 dunne pannenkoeken en laat ze afkoelen     

Maak de aardbeien schoon en halveer ze. Eventueel als ze nog niet zo zoet zijn kan je er wat natrena vloeibaar over doen en laten intrekken.     

Leg een pannenkoek op een bord en doe de gehalveerde aardbeien op één helft van de pannenkoek.     
Klap de pannenkoek zo dubbel dat er nog wat van de vulling is te zien.     

Eventueel om het echt af te maken, een mintblaadje ter versiering.    

    “Heerlijk als lunch op een warme zomerdag en van te voren klaar te maken.    
    Ik eet ze ook als diner hoor, dan voorafgegaan met een vetvrije tomaten groentesoep.   Eet smakelijk!   Ann”

 
Foto is niet van het recept.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: