Yoghurt-komkommersoep

yoghurt komkommersoep

Yoghurt-komkommersoep van Margot. Komkommersoep wordt in Nederland nog niet zoveel gegeten.

Van oorsprong komt komkommersoep uit Polen.

Ingrediënten

1 komkommer
250 gram vetvrije yoghurt
6 dl water
1 (groenten) bouillonblokje
2 eetlepels citroensap
1 theelepel komijnzaad
grofgemalen zwarte peper
2 fijngehakte teentjes knoflook
Paprikapoeder voor decoratie    

Zo maak je de yoghurt-komkommersoep:

Snijd 1/6 deel van de komkommer af, was het grondig en snijd in fijne plakjes (niet schillen!)
Schil de rest van de komkommer 5/6 en rasp dit fijn.

Doe de geraspte komkommer in een pan, voeg 6 dl water toe en breng langzaam aan de kook.

Voeg 1 theelepel komijnzaad en het bouillonblokje toe. Laat zachtjes doorkoken. Zet de warmtebron uit.

Vermeng de 250 gram vetvrije yoghurt met 2 eetlepels citroensap, een flink snufje grofgemalen zwarte peper en de 2 fijngehakte teentjes knoflook.

Voeg beetje voor beetje de hete bouillon toe aan het yoghurtmengsel en roer telkens door. Doe dit totdat het yoghurtmengsel warm is.
Voeg het warme yoghurtmengsel nu toe aan de pan met het komkommer bouillonmengsel.

Verwarm de komkommersoep eventueel nog even maar laat het niet koken.

Schep de soep in borden of kommen en garneer het met de plakjes komkommer en een klein beetje paprikapoeder.

Komkommers bewaren

Komkommers blijven langer houdbaar als je ze NIET in de koelkast bewaard, maar afgedekt op een koele plaats (tussen de 10 en 13 graden).

Bron: wikipedia

Forumbericht: Yoghurt-komkommersoep van Margot

Yoghurt-komkommersoep van Margot is in de Methode Montignac een koolhydraatmaaltijd, lekker met geroosterd volkoren brood.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: