Deze speculaas-appeltaart is redelijk snel te maken, maar moet wel 1 uur in de oven. Heerlijk de geur van kaneel en speculaaskruiden in het huis.
Ingrediënten
300 gr grof volkorenmeel
2 tl baking soda (of zuiveringszout)
2 el Stevia (of 5 ml Natrena zoetstof)
2 eiwitten
1 mespunt nootmuskaat
3 el speculaaskruiden
1 el kaneel
1 tl kardamonpoeder
2 1/2 dl magere melk
1 el appelstroop
2 appels, Jonagold of goudrenetten
Zo maak je de speculaas-appeltaart
Vet een niet te grote springvorm in met bv spray van Dr. Oetker (of bekleed de springvorm met bakpapier).
Doe alles in een kom en mix het beslag.
Schil 1 appel en snijd deze in kleine stukjes, doe dit ook door het beslag.
Giet het beslag in de springvorm en snijd van de andere appel mooie partjes en leg dat op het beslag. Beetje kaneel erover en in de oven op 140 gr.
Bak de speculaas-appeltaart in 60 minuten gaar en bruin.
Haal de taart uit de springvorm en laat deze afkoelen op een rooster.