Sardientjes bakken, zo doe je dat

sardientjes bakkenSardientjes bakken met knoflook en zeezout.

Ik heb een Spaanse vriendin waar we geregeld worden uitgenodigd om te komen eten. Spanje en verse vis, heerlijk! Haar gebakken sardientjes zijn zo simpel en snel te maken. Je kan de sardientjes bakken met veel knoflook.

Zelf schoonmaken

Mijn vriendin haalt op de markt verse sardientjes en fileert ze helemaal zelf, zijkant insnijden, kop eraf en alles meenemen (ingewanden). Daarna alles goed wassen met koud water en weer droogdeppen.

Dat vind ik toch wel veel werk en daarom koop ik liever gefileerde sardientjes. Ook de verse gefileerde sardientjes moet je afspoelen onder de kraan en droogdeppen met keukenpapier.

 

Als volgt:

Spoel de sardientjes af onder de kraan en dep ze droog. Wrijf de vis in met zeezout.

Hak 4 a 5 knoflooktenen (of meer als je dat lekker vindt) in grove stukken.

Verhit een bodempje olijfolie in de koekenpan op hoog vuur. Bak de sardientjes om en om, het is zo klaar. Voeg direct ook de knoflook toe. Sardientjes bakken gaat heel snel, ongeveer een minuutje per kant. Als het uit elkaar valt dan ben je eigenlijk al te ver.

 

Hoe moet je sardientjes bakken? Lekker met veel knoflook en zeezout. Je bakt ze eventjes om en om, het gaat supersnel. Lees hier het hele recept.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: