Pasta met champignonsaus

pasta met champignonsausDeze heerlijke vegetarische pasta met champignonsaus is snel en makkelijk te maken.

In de Methode Montignac een koolhydraatmaaltijd.

Ook een heerlijke basis voor een sportieve dag.

Ingrediënten voor 2 personen:

  • 2 dl bouillon
  • 250 gram champignons
  • 1 prei
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • ½ theelepel kerrie
  • zout & peper
  • 200 gram volkoren pasta 

Zo maak je de pasta met champignonsaus

Breng 200 ml water aan de kook met een groente-bouillonblokje

Snijd de champignons in plakjes en voeg toe aan de bouillon.

Snijd de prei in ringen, de ui en knoflook in stukjes en voeg toe. 

Roer een halve theelepel kerrie door de bouillon.

Kook de groenten zacht en gaar en breng op smaak met zout & peper.

Pureer de bouillon met een staafmixer tot een gladde saus.

Kook in een andere pan de volkoren pasta gaar.

 

Verwarm de borden voor, schep pasta op het bord en schenk er wat van de saus over.

Pasta, deegwaren van harde tarwe

Pasta (Italiaans voor deeg) is in de Italiaanse keuken de benaming voor deegwaren van harde tarwe. Pasta is verkrijgbaar in gedroogde vorm en vers, en heeft vele vormen en bereidingswijzen. Recentelijk is er ook pasta van spelt, evenals meergranen- en glutenvrije varianten. Bron Wikipedia

champignon-prei saus

In de Methode Montignac gebruiken wij bij voorkeur gedroogde harde volkoren pasta (van harde durum). Van verse pasta is de Glycemische Index veel hoger dan bij de gedroogde variant.

 

Pasta met champignonsaus is een snelle en gezonde maaltijd. Dit gerecht is in de Methode Montignac een koolhydraatmaaltijd en vegetarisch.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: