Paprika met shoarma is de gezonde variant van een broodje shoarma. Heb je dat ook wel eens, zo’n zin in een broodje shoarma? Dat kan met dit lekker en simpel te maken gerecht.
Je bakt de shoarma, snijd de komkommer en tomaat in blokjes. En vult daarmee de paprika.
Heerlijk met eigengemaakte knoflooksaus.
Ingrediënten:
voor 2 personen
- 400 gram shoarma
- 1 komkommer in blokjes
- 2 tomaten in blokjes
- halve winterpeen
- 2 paprika
- klein zakje ijsbergsla
Zo maak je de paprika met shoarma
Bak de shoarma bruin en gaar in een koekenpan.
Snijd ondertussen de gewassen komkommer en tomaten in blokjes. Maak met behulp van de spirelli, ook wel genoemd groenteslijper, sliertjes van de winterpeen. Meer informatie over hoe je dat doet, vind je op deze pagina van de spirelli.
Snijd de paprika voorzichtig doormidden. Je kan zowel een gewone paprika als een zoete puntpaprika gebruiken. Verwijder de zaadlijsten.
Vul de paprika met een beetje ijsbergsla, komkommer en tomaat. Vul daarna de paprika met shoarma. Leg de rest van de groente en de sliertjes winterpeen op een bord.
Een lekkere toef eigengemaakt knoflooksaus erop. En eet smakelijk!
Zin in een broodje shoarma? Dat kan met deze gezonde variant; in plaats van een broodje vul je een paprika met shoarma. Zo simpel en lekker!