Montignac sausje is een saus voor bij een vetmaaltijd. Het is heerlijk bij vlees of vis. En ook prima geschikt voor bij een rauwkostsalade of door een salade.
De rauwe ham kunt u ook vervangen en er een vegetarische variant van maken. Voeg dan in plaats van de rauwe ham fijngesneden bleekselderij met wat geraspte belegen kaas en gedroogde tijm toe aan de ingrediënten.
Magere yoghurt kunt u ook vervangen door magere kwark.
Ingrediënten
2 el. crème fraîche
2 el. mayonaise, zelfgemaakte
2 el. yoghurt, magere
2 el. pesto, groene
3 plakjes ham, rauwe
2 el. prei, gesneden
Bieslook, verse, fijngeknipte
1 teentje knoflook, geperste
Peper, zwarte, gemalen
Bereidingswijze
Meng de vloeibare ingrediënten met de zeer fijngesneden overige ingrediënten.
Recept voor zelfgemaakte mayonaise vind u hier. In plaats van de zelfgemaakte mayonaise kunt u ook ongesuikerde mayonaise nemen.