Als kind was ik dol op wentelteefjes met veel suiker. Dat knisperde zo lekker in je mond. Deze wentelteefjes kun je in de pan om-en-om bakken of in de contactgrill.
Maar ja, suiker hè… dat mag niet meer… Montignac proof wentelteefjes zijn zeker zo lekker.
De wentelteefjes maak je als volgt
- 2 volkoren brood, zonder korst
- 2 eiwitten
- 3 el magere melk
- kaneel
Heb je geen melk in huis dan kan je dat vervangen door 2 el melkpoeder (merk Elk van Campina) en 3 el water.
Kluts in een ondiepe schaal alle ingrediënten door elkaar.
Haal de boterhammen door het mengsel en laat ze een beetje volzuigen. Zorg er wel voor dat beide boterhammen ongeveer evenveel mengsel krijgen.
Bak ze op een anti-aanbakvel in een koekenpan, om en om; wentelen dus. Of bak ze met een anti-aanbakvel in de contactgrill.
Heerlijk met suikervrije stroop.
Variatie: Een beetje vanille-aroma en citroenrasp door het mengsel toevoegen.
I.p.v. kaneel; bruchettakruiden door het mengsel en vervolgens beleggen met bijv. gestoofde uitjes of tomaat of allebei
Forum; gerecht van Hien