Meestal gooi ik de stronken van de broccoli weg, maar vanaf nu nooit meer. Want deze soep is gemaakt van de stronken en een paar broccoliroosjes.
- 1 prei in dunne ringen
- 2 stronken broccoli en een paar roosjes
- 1 liter water
- 2 kleine maggiblokjes
- circa 150 gram gerookte zalm in reepjes
- 4 el slagroom
- nootmuskaat
- zout en peper
- 1 el fijngesnipperde peterselie
Bak de prei en de broccoli met wat olijfolie in een koekenpan en laat het zachtjes bakken voor circa 5 minuten.
Kook 1 liter water met de maggiblokjes in een soeppan en voeg het bakmengsel toe. Laat de soep voor ongeveer 10 minuten zachtjes koken.
Haal de meeste groente uit de pan en pureer dit in een blender. Je zal het merken de soep krijgt nu zijn mooie groene kleur. Doe alles weer terug in de soeppan. Roer er 4 eetlepels slagroom door.
Breng op smaak met nootmuskaat, zout en peper.
Vlak voor het serveren voeg je de zalm en peterselie toe.
De soep is erg lekker met gerookte zalm. Let er op dat de gerookte zalm geen toegevoegde suiker bevat. Zo is de gerookte zalm van de Jumbo en AH dus afgekeurd, daar zit suiker in.