Deze bloemkoolsalade is werkelijk zalig! Zelden zoiets lekkers als een salade voor de lunch gegeten.
Echt nog super gezond ook, je krijgt wel een echte groente boost.
De bloemkool maak je fijn in een keukenmachine of als je die niet hebt met de staafmixer en het hakmolentje.
Ingrediënten
- bloemkool
- ½ rode paprika
- 1 lente-ui
- half bakje granaatappelpitjes
- kipfilet gerookt aan 1 stuk, of als vleeswaren (let op zonder suiker)
- Olijfolie
- zout en peper
Bereidingswijze
Snijd de bloemkool in rozetten en dan door de midden. Maal deze met de staafmixer in het hakmolentje fijn. De bloemkool moet er als rijst gaan uitzien, zo fijn.
Bak de bloemkool voor ongeveer 6 minuten gaar. Blijf omroeren.
Laat de bloemkool afkoelen. Of maak er direct bloemkoolrijst van. (Bloemkoolnasi volgt nog)
Doe ongeveer 200 gram bloemkoolrijst in een kom. Snijd de paprika, lente-ui in stukjes en voeg deze toe. Snijd de gerookte kipfilet (vleeswaren of aan 1 stuk) in blokjes en voeg toe.
Doe de helft van een bakje granaatappelpitjes erbij (ongeveer 50 gram).
Een flinke scheut heerlijke olijfolie, zout en peper en meng dan alles goed door elkaar.
Eet smakelijk!
Note: De GI van de granaatappelpitjes is ? waarschijnlijk te hoog, het gehalte kh is aanzienlijk.