Karbonade met kappertjessaus

karbonade met kappertjessausWij hebben vanavond lekker gegeten, weer eens iets aparts karbonade met kappertjessaus.

De karbonade was een schouderkarbonade van de scharrelslager.

 

Ingrediënten

  • 2 schouderkarbonades van de scharrelslager
  • 1 tomaat
  • 2 eetlepels kappertjes
  • sap van een halve citroen
  • 2 eetlepels olijfolie
  • zout & peper

 

Zo maak je de karbonade met kappertjessaus

Laat de karbonade op temperatuur komen.

Smeer de karbonade aan beide zijden in met paprikapoeder, wat zout en peper.

Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de karbonade op middelhoog vuur, voor ongeveer 6 tot 8 minuten. Ligt een beetje aan de dikte van de karbonade.

Schroei het vlees wel direct aan beide zijden dicht, zodat de sappen bewaard blijven.

kappertjessaus

 

 

 

 

 

 

 

Recept van de kappertjessaus

Spoel 2 eetlepels kappertjes af, laat ze uitlekken. Knijp ze uit en leg ze in een schaaltje.

Voeg een in kleine stukjes gesneden tomaat toe.

Voeg het sap van een halve citroen, 2 eetlepels olijfolie en wat zout & peper toe.

Roer het geheel goed door en laat het even staan zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.

 

Bijgerecht

Het bijgerecht is spinazie met feta. Dat recept vind je hier.

 

 

Op je bord schep je wat van de kappertjessaus over de karbonades.

 

 

 

 

Karbonade met kappertjessaus is snel en eenvoudig te maken. De smaak van de kappertjes maken het vlees erg smakelijk.

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: