Hangop van kwark is erg makkelijk en snel te maken. Kwark is een soort verse kaas en in België wordt het platte kaas genoemd. Als je alle vocht onttrekt van de kwark dan houd je een stevige massa over, de hangop.
Zo maak je de hangop van kwark
De hangop van kwark moet je wel van te voren bereiden, het moet namelijk minimaal 8 uur uitlekken.
Neem een koffiefilter en doe hierin 2 filters. Schep de kwark hierin. Zet het koffiefilter in de koelkast weg op een kommetje. Let erop dat het groot genoeg is of gooi halverwege even het vocht weg. Je kan de kwark eventueel afdekken met huishoudfolie.
Dat vocht is trouwens de wei, erg gezond. Maar zo opdrinken is het net niet. Je kan het eventueel wel verwerken in pannenkoekenbeslag 🙂
Je kan de kwark eventueel afdekken met huishoudfolie.
Laat de hangop zo minimaal 8 uur uitlekken.
Nagerecht
De hangop van kwark kan je heerlijk als nagerecht afmaken met vers fruit. Bijvoorbeeld met aardbeien of frambozen, blauwe bessen. In de winter kan je heel goed hiervoor diepvriesfruit gebruiken.
Broodbeleg
Hangop van kwark is ook heerlijk op brood. Meng de hangop met bijvoorbeeld:
- kaneel
- koekkruiden
- vanille
- beetje zoetstof
- bieslook
Je kan de hangop ook met yoghurt maken, ik heb daar eerder een artikel over geschreven.
Hangop van kwark, platte kaas is heerlijk en zo gemaakt. De uitgelekte kwark is heerlijk op brood maar je kan er ook lekkere toetjes mee maken.