Gevulde eieren luxe met Hollandse garnalen als toppic (of een stukje gestoomde makreel).
Als de eieren zijn gekookt spoel je ze direct af met koud stromend water. Haal ze dan uit de pan en leg ze even op een bord. Pel ze na een minuut of tien. Dat pelt vele malen makkelijker dan dat je ze helemaal laat afkoelen.
Ingrediënten
5 eieren
2 el sv mayonaise
1 el slagroom
1 tl geraspte sinaasappelschil
peper en zout
1 gestoomde makreel of 1 ons (Hollandse) garnalen
verse bieslook of peterselie
Bereiding
Prik aan de bolle kant van de eitjes een gaatje met een speld of eierprikker, zodat de eieren niet gaan barsten. Kook in 9 minuten (nadat het water kookt) de eieren hard. Laat ze daarna onder koud stromend water ‘schrikken’, dan zijn ze gemakkelijker te pellen.
Snijd de eieren overdwars doormidden en haal het eigeel eruit en doe in een kom. Prak het eigeel met slagroom, sinaasappelrasp, mayonaise, peper en zout.
Schep het eimengsel terug in de eitjes.
Leg op ieder eitje een stuk makreel of wat garnalen en garneer met bieslook of peterselie.
Vind je het teveel werk dan kan je ze ook opdienen zoals op de foto