Gehakt bloemkool ovenschotel is erg smakelijk en supersimpel te maken.
Je kan het gerecht ook van te voren klaarmaken en op het laatst zo in de oven schuiven.
Deze handige ovenschotel is glutenvrij en koolhydraatarm, in de Methode Montignac noemen we dit een vetmaaltijd.
Ingrediënten
1 hele bloemkool
500 gram rundergehakt
100 gram roomkaas
100 gram geraspte kaas
3 eieren
1 el provencaalse kruiden
peper en zout
Zo maak je de gehakt bloemkool ovenschotel
Verwarm de oven voor op 180 graden
Maak de bloemkool schoon en snijd deze in kleine roosjes. Kook de roosjes voor ongeveer 10 minuten. Laat uitdampen.
Rul het gehakt met de provencaalse kruiden, breng op smaak met peper en zout.
Vet een ovenschaal in
Meng het gehakt en de bloemkoolroosjes in de ovenschaal.
Kluts de 3 eieren met de roomkaas, tot een egale massa.
Schenk dit over de gehakt en bloemkool.
Als laatste geraspte kaas erover.
In de oven voor ongeveer 30 minuten.
Tip
Voor deze gehakt bloemkool ovenschotel heb ik roomkaas van Paturain gebruikt. Daar zit iets minder roomkaas in, namelijk 90 gram, geen probleem uiteraard.
Gehakt bloemkool ovenschotel kan je makkelijk van te voren klaarmaken. Koolhydraatarm en glutenvrij. Je kan het ook combineren met andere groentes.