Vers gebakken makreel is eenvoudig te maken. En met een simpele salade staat dit heerlijke gerecht in een kwartier op tafel.
De makreel koop je vers bij de visboer. Fileer de makreel zelf of vraag het aan de visboer.
Zo maak je de gebakken makreel
Was de verse makreel onder de kraan en verwijder eventueel nog wat achtergebleven stukjes bloed, frutseltjes.
Dep de makreel goed droog met keukenpapier.
Snijd met een scherp mes langs de graad van voor naar achteren. Je snijd langs de hoofdgraad alles door.
Leg de vis open neer en pulk met het mes nu halverwege de hoofdgraad omhoog. Snijd langs de graad en het vlees door naar de staart.
Trek voorzichtig het restant omhoog richting kop. Gebruik je mes als het nodig is.
Verwijder de wat grotere graten die zijn achtergebleven.
Zout de makreel aan beide kanten met zeezout.
Verhit olie in de pan en bak de makreel eerst op de huidkant 2 minuten.
Keer voorzichtig de makreel om en bak de andere kant 2 minuten.
Keer nogmaals om en bak op hoog vuur de huidkant nog 1 minuut.
Serveer de gebakken makreel met een lekkere simpele salade.
Vers gebakken makreel is eenvoudig te maken. En met een simpele salade staat dit heerlijke gerecht in een kwartier op tafel.