Erwtensoep met worst, dit recept komt vanaf het montignac-forum. Check even of de rookworst van Unox weer kan.
De Gelderse rookworst van 285 gram heeft andere ingrediënten dan de zwaardere variant van 375 gram.
Ingrediënten:
2 liter water
500 gram spliterwten (even wassen)
2 magere varkenslappen
1 rookworst (Unox gelderse)
1 grote prei
1 knolselderij
3 bouillonblokjes
zout en peper
Zo maak je de erwtensoep met worst
Het vlees en de spliterwten 2 uur zachtjes koken in de 2 liter water. In de tussentijd de prei in dunne ringetjes snijden. Snijd de buitenkant en alle bruine stukjes van de knolselderij en maak er dunne plakjes van, die je daarna in kleine stukjes snijd. Hoe kleiner hoe beter.
Na die twee uur de groente en de bouillonblokjes erbij doen en nog een half uur koken.
Haal het vlees uit de pan en maak er kleine stukjes van. De soep zou je eventueel glad kunnen maken door de staafmixer erin te zetten, maar het hoeft niet. Is het te dik doe er dan nog wat water bij.
Rookworst snijden en samen met het vlees weer in de pan doen.
Proeven en eventueel zout en peper toevoegen.
Erwtensoep met worst is een recept van de oma van Syzo en is de volgende dag nog lekkerder. “Geen idee dat ze in die tijd ook al aan MM deden.”
Dit is toch niet volgens Montignac??? Spliterwten zijn koolhydraten, daar kan toch geen vette worst?
Hoi, in de Methode Montignac is de glycemische index van voedsel erg belangrijk. En spliterwten hebben een GI van 25, dat betekent dat ze bij een vetmaaltijd worden gegeten. (ze staan in de GI lijst in het rood vermeld).
Misschien is de lijst niet echt duidelijk, ik zal als ik wat meer tijd heb een mooie en duidelijker lijst maken.