Ouderwets lekker lang laten sudderen van runderlappen geeft het huis een heerlijke geur.
En zo samen met deze spruitjes, ui en champignons is het een heerlijk gerecht.
circa 800 gram runderlappen in kleine blokjes gesneden
2 uien in wat grove stukken
1 of 2 teentjes knoflook geperst
half doosje champignons en kleine stukjes
3 laurierblaadjes
paar verse kruidnagels en/of gemalen kruidnagel
1/2 tl nootmuskaat
peper en zout
Bak het vlees in de pan. En laat het aan alle kanten bruin worden. Laat het vocht een beetje verdampen. Voeg dan de champignons toe.
Bak in een andere pan de uien bruin en voeg deze toe aan bovenstaande.
Voeg toe laurierblad, kruidnagels, nootmuskaat, peper en zout.
Voeg circa 500 cl water toe (liefst heet vanuit de waterkoker).
En laat het geheel sudderen op een laag vuur voor een ongeveer 3 uur. Af en toe roeren en als het te hard gaat omdat al het vocht verdampt, een sudderplaatje gaan gebruiken.
Maak de spruitjes schoon en kook deze.