Maak zelf heerlijke shoarma van naturel varkensreepjes en kruiden.
Voor het ‘broodje” bak je 2 geklutste eieren.
Kruidenmix voor shoarma, van alles 1 theelepel (als er 2x achter staat dan 2 theelepels):
- cayennepeper
- gemberpoeder 2x
- kaneel
- kerrie 2x
- ketoembar 2x
- knoflookpoeder 2x
- komijn (djintan) 2x
- kurkuma
- nootmuskaat
- paprikapoeder 2x
- peterselie (gedroogd)
- zout
- zwarte peper
Meng alle kruiden met elkaar, voeg 2 à 3 eetlepels olie toe en marineer de naturel varkensreepjes hiermee.
Je kan de shaorma kruiden uiteraard ook in potjes kopen, maar daar zit te veel zout in, vaak E621 en niet toegestane extra toevoegingen. Maak het daarom zelf, hieronder vind je de (kruiden) ingrediënten van Silvo en Verstegen.
shoarma kruiden Silvo o.a. :
- cayennepeper
- fenegriekzaad
- gember
- kaneel
- komijn
- koriander
- kruidnagel
- kurkuma
- mosterdzaad
- paprika
- peper
- piment
- selderieblad
shoarma kruiden Verstegen o.a. :
- chili
- gember
- komijn
- kruidnagel
- kurkuma
- nootmuskaat
- paprika
- peper
- piment
- venkelzaad