fbpx

Gehaktballetjes

gehaktbal3Ideaal om in te vriezen of te gebruiken als lunch de volgende dag. Ik maak dan ook altijd meer en hoop dat er over blijft. Vaak zijn ze te lekker en tegenwoordig zorg ik dan ook voor dat ik er een paar achterhoud.

500 gram (mager) rundergehakt

1 ei
flinke scheut sojasaus van Kikkoman
1 uitje gesnipperd
1 tl sambal oelek
kruiden, specerijen naar smaak: bv komijn, koriander, kerrie, knoflookpoeder
1 tl herbes de Provences
zout en peper naar smaak

Meng eerst alles zonder het gehakt en voeg daarna het gehakt in porties toe, zodat alles op smaak kan komen.
Meestal laat ik de kom even staan in de koelkast en roer het nogmaals door en draai er dan balletjes van.

Maak kleine balletjes. En bak ze in de pan met een klein beetje olijfolie.

Neem de balletjes uit de pan en maak de rode saus. Klik hier voor het recept van de rode saus.

gehaktbal1 gehaktbal2 gehaktbal3

 

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: