fbpx

Chili con carne

chili-con-carneHet gerecht wordt steeds smakelijk hoe langer het opstaat. Lekker pruttelen. Heerlijk met sla.

500 gram rundergehakt
2 uien in stukken
2 paprika’s in stukken (kleur naar wens)
1 teentje knoflook klein gesneden
1 fles passata
1 blik kidney bonen (GI van 30 dus toegestaan)
kruiden naar smaak;
herbes de Provence, paprikapoeder, koriander, cayennepeper, zout, peper

Bak het gehakt rul en voeg de uien, paprika, knoflook toe. Bak deze even mee.

Voeg daarna de rest van de ingrediënten toe en breng aan de kook.

Laat het gerecht daarna op een zacht vuurtje pruttelen voor circa 45 minuten. Wordt het te droog voeg dan iets water toe.

de passata, tomatensaus mag niet meer dan 5 gram koolhydraten per 100 gram bevatten, anders zal je er niet van afvallen.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: