500 gram hamlappen in reepjes
snufje peper
6 lepels olie
2 fijngehakte uien
snufje zout
1/2 theelepel sambal
1 theelepel citroensap
half bouillonblokje
2 1/2 deciliter gezeefde tomaten (uit een pakje)
1 theelepel laos
3 theelepels gemberpoeder
6 eetlepels kikkomansaus
3 teentjes knoflook, geperst
1 eetlepel azijn
Roer in een kom citroensap, 1 teentje knoflook, 1 ui, 2 theelepels gemberpoeder, laos, zout, peper en 2 eetlepels kikkoman door elkaar
Roer reepjes hamlap door dit mengsel en laat dit ca. 15 minuten afgedekt staan.
Verhit ondertussen 1 eetlepel olie in een pan en fruit hierin de overige ui en knoflook. Voeg vervolgens gezeefde tomaten, ½ dl water, bouillontablet, sambal, 1 theelepel gemberpoeder en 1 eetlepel kikkoman saus toe en verwarm de saus al roerende ca. 10 minuten op zacht vuur. Verhit ondertussen in een braadpan de rest van olie en bak hierin de reepjes hamlap al omscheppend in ca. 10 minuten gaar. Roer na ca. 5 minuten de rest van de ketjap door de reepjes hamlap.