fbpx

Babi Ketjap van Marlyn

500 gr hamlappen
1 ui
gember (djahe) vers of poeder
knoflook naar smaak
1/2 kopje sojasaus van Kikkoman
1/2 kopje water
MM proof bindmiddel
zonnebloemolie

Snij de hamlappen in kleine blokjes.
Rasp de ui en de gemberwortel met de knoflook fijn. Ik doe dat in een machine.
Mengen met een klein scheutje olie. Maak er een smeuïg papje van. Hierin de blokjes vlees minimaal een uur marineren.
Het vlees zachtjes aanbakken in een beetje olie en afblussen met 1/2 kopje water. Voeg ook het 1/2 kopje water toe. Het geheel zachtjes laten pruttelen tot het vlees goed gaar is (ongeveer 1 uurtje). Het gerecht dan binden met het bindmiddel.

Heerlijk met quinoa en zelfgebakken emping.

Forum; gerecht van Marlyn

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: