Courgettesoep is heerlijk en snel gemaakt. Doordat je de courgette grof raspt is het ook sneller klaar.
Als variatie kan je er ook zalmsnippers doorroeren.
Ingrediënten:
- 2 eetlepels olijf- of zonnebloemolie
- 1 schoongemaakte en kleingesneden ui
- 1 uitgeperst teentje knoflook
- 1 liter kippebouillon
- 2 grofgeraspte courgettes
- Zout en Peper
- 1 eidooier
- 40 gr geraspte Parmezaanse kaas
- 2 eetlepels fijngehakte peterselie
Zo maak je de courgettesoep
Verhit de olie in een pan en fruit hierin de kleingesneden ui en het uitgeperste teentje knoflook 3 minuten.
Voeg de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
Voeg de geraspte courgettes toe en laat de soep ca. 15 minuten zachtjes doorkoken.
Maak de soep op smaak met wat zout en peper.
Neem de pan soep van de hittebron af.
Blender de soep of gebruik een staafmixer.
Roer er de eidooier door.
Serveer de soep bestrooid met de geraspte kaas en de fijngehakte peterselie.
Voor 4 personen, vetmaaltijd.
Deze courgettesoep is een toppertje en snel gemaakt. Je kan de soep ook prima invriezen, dan heb je snel een verantwoorde maaltijd op tafel staan.
Deze foto is zonder het ei en de kaas…