Calzone ei met spek

calzone ei met spekCalzone ei met spek is koud erg lekker om mee te nemen naar je werk.

Je maakt het de avond van te voren klaar, even laten afkoelen en in stukjes snijden, zo je broodtrommel in.

 

 

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 3 plakjes spek (ontbijtspek, katenspek)
  • klein beetje geraspte kaas (zelf raspen is beter, waarom dat lees je in dit artikel)
  • olijfolie om in te bakken

Zo maak je de calzone ei met spek

Bak in een koekenpan met weinig olijfolie de 3 plakjes spek.

Breek er 3 eitjes over en maak de dooiers kapot.

Dek de koekenpan af met een deksel en bak dit op matig vuur.

Rasp een klein beetje kaas.

Als de eieren bijna aan de bovenkant zijn gestold, strooi je er wat geraspte kaas over.

Vouw nu de omelet dubbel met behulp van 1 of 2 spatels. Bak de calzone nog even en draai hem (als je dat nog nodig vind) nog een keer om.

Haal de calzone uit de pan en laat deze afkoelen op een rooster.

Snijd de calzone in stukjes en eet ze de volgende dag op je werk. Zie je de jaloerse blikken van je collega’s al ? Eet smakelijk.

Calzone dubbelgeklapte pizza

Calzone is eigenlijk een dubbelgeklapte pizza, maar deze variant met ei en spek is stiekem net zo lekker en je kan er eindeloos mee variëren. Extra champignons, paprika, ui noem maar op.

Calzone ei met spek is ideaal als koude lunch. Deze dubbelgeklapte omelet is simpel te maken en kan de avond ervoor worden klaargemaakt.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: