Bospaddenstoelensoep als voorgerecht is altijd een goed idee. Je kan de soep van te voren klaar maken en op de dag zelf opwarmen en serveren.
Dit feestelijke recept is ook heel goed voor de kerstdagen. Serveer het dan in kleine glaasjes.
Ingrediënten voor 4 personen:
- 500 gr gemengde paddenstoelen (kastanjechampignons, oesterzwammen, shiitake)
- 2 sjalotjes
- 1 teentje knoflook
- 1 liter water
- 125 ml slagroom
- 1 blokje bouillon
- verse peterselie (paar takjes)
- 2 el truffelolie + extra ter garnering
- peper & zout
- olie om in te bakken
Zo maak je de bospaddenstoelensoep
Snij de sjalotjes en knoflook fijn. Bak dit in wat olijfolie samen met een groot deel van de paddenstoelen (zo’n 400 gram) voor circa 3 minuten.
Breng 1 liter water aan de kook en los het bouillonblokje erin op. Voeg slagroom en de gebakken mix toe.
Laat dit zachtjes voor zo’n 10 minuten koken.
Bak het restant van de paddenstoelen goudbruin.
Pureer de soep met een staafmixer en roer het restant van de gebakken paddenstoelen toe.
Breng het op smaak met peper & zout.
Voeg vlak voor het serveren enkele druppels truffelolie toe en garneer het met de fijn gehakte peterselie.
Variatie:
Je kan de bospaddenstoelensoep ook prima maken met de zelf getrokken bouillon.
Bospaddenstoelensoep is een feestelijk voorgerecht. Ideaal voor de kerstdagen, van te voren klaarmaken. Geen stress met Kerst.