Baharat gehakt met linzen, dit gerecht dankt zijn naam aan de Baharat Jonnie Boer kruiden.
Baharat betekent “specerij” in het Arabisch en bestaat voornamelijk uit paprika, kaneel en nootmuskaat. Dit geeft het gerecht een lichtzoete smaak. En tijdens het bakken ruikt het heerlijk …..
Ingrediënten voor 2 personen
- 500 gram rundergehakt
- 1 aubergine
- 1 rode paprika
- half doosje cherry tomaatjes
- 2 roze uien
- 5 teentjes knoflook
- 1 blik linzen
- olijfolie
- Baharat kruiden van Jonnie Boer
Zo maak je de Baharat gehakt met linzen
Rul het gehakt in een hapjespan met wat olijfolie.
Snijd ondertussen de aubergine in kleine blokjes en voeg toe. Dit mag best lang mee smoren zodat de aubergine lekker zacht wordt.
Voeg 2 eetlepels Baharat Jonnie Boer kruiden toe, desgewenst een klein beetje zeezout. Het gerecht begint direct lekker te ruiken.
Snijd de roze uien, paprika en voeg deze toe aan het mengsel.
Pel de knoflook tenen en hak deze grof in stukjes, voeg ze toe.
Laat het geheel even lekker smoren en stoven.
Spoel de linzen goed af in een zeef en voeg deze als laatste toe.
Proef of alles goed op smaak is.
Tip: verwarm de borden voor.
Lekker met een simpele maar heerlijke salade van bijvoorbeeld botersla.
Baharat gehakt met linzen smaakt heerlijk lichtzoet door de Arabische kruidenmelange met paparika, kaneel en nootmuskaat.