Aubergine sandwiches zijn een lekker bijgerechtje voor op de bbq. De aubergine wordt lekker van smaak met de gesmolten geitenkaas. Een aanrader.
Ingrediënten
- 1 aubergine
- 75 gram Hollandse geitenkaas (stukje)
- 15 gram verse basilicum
- 2 eetlepel olijfolie
- zout en peper
- 8 cocktailprikkers
Zo maak je de aubergine sandwiches
Cocktailprikkers ca. 10 minuten in koud water weken. Intussen korstjes van kaas afsnijden en kaas in plakken schaven. Basilicumblaadjes van steeltjes plukken. Aubergine wassen, kroontje verwijderen en aan weerszijden in lengte dunne plak eraf snijden (wordt niet gebruikt), rest in lengte in 4 plakken snijden. Plakken aan beide kanten bestrijken met olie.
Plakken aubergine bestrooien met zout en peper en op hete barbecue of grillpan in ca. 6 minuten aan beide kanten bruin roosteren. Aubergine van vuur nemen. Met kaas en basilicum beleggen en met cocktailprikkers vaststeken. op barbecue of grillpan terugleggen en nog ca. 3 minuten roosteren tot kaas gesmolten is.
Lekker met een tomatensausje.
Tomatensaus:
Verwarm 1 blikje tomatenblokjes met sap ongeveer 25 minuten op laag vuur met 1 theel. oregano (gedroogd) en 1 uitgeperst teentje knoflook. Roer er een halve eetlepel balsamicoazijn (de goede, zonder suiker!) door en breng op smaak met zout en peper.
Ook lekker voor op de barbecue is het groentepakketje.
Aubergine sandwiches zijn ideaal voor op de bbq. Heerlijk smaakvol en gezond bijgerecht.
Forumbericht: auteur onbekend
Foto: Pixabay