Deze aubergine gehaktschotel wordt heerlijk smeuïg door de yoghurt.
Zo lekker heb je nog nooit aubergines gegeten.
Ingrediënten
- 500 gram rundergehakt
- 1 aubergine
- 1 ui
- 1 teentje knoflook geperst
- 3 tomaten (of 6 cherry tomaten)
- 1 eetlepel Italiaanse kruiden
- 150 ml volle yoghurt
- 1 ei
- geraspte kaas
- Parmezaanse kaas
Zo maak je de aubergine gehaktschotel
Verwarm de oven voor op 180 graden
Snijd de aubergine in blokjes, de ui in stukjes. Bak dit met een beetje olie voor circa 10 minuten.
Schep de groenten uit de pan en bewaar.
Rul het gehakt in dezelfde pan en voeg de geperste knoflook toe.
Snijd de tomaten in kleine stukjes en voeg deze toe. Breng op smaak met de Italiaanse kruiden, zout & peper.
Voeg de eerder gebakken groenten nog even toe, bak het nog kort mee.
Schep dit geheel in een ingevette ovenschaal.
Klop het ei met de yoghurt tot een gladde saus.
Giet de saus over het gehaktmengsel.
Strooi er geraspte kaas over en als laatste wat Parmezaanse kaas.
Bak de aubergine gehaktschotel in de oven voor circa 30 minuten.
Kijk na 20 minuten of het niet te hard gaat en verlaag eventueel de temperatuur van de oven.
Alternatieven
De aubergine gehaktschotel kan je ook maken met courgettes in plaats van aubergines. Vervang dan de Italiaanse kruiden door bonenkruid.
Bij gebrek aan tomaten heb ik kleine cherry tomaatjes genomen.
Deze Montignac aubergine gehaktschotel wordt heerlijk smeuïg door de volle yoghurt. Zo lekker heb je nog nooit aubergines gegeten.