Appel kaneelcake is een heerlijke stevige cake met stukjes appel en kaneel.
Deze makkelijk te maken cake uit de oven is ideaal voor deze regenachtige zondag. Het ruikt heerlijk in huis en daar word ik blij van.
Ingrediënten:
- 200 gram amandelmeel
- 2 tl kaneel
- 1 tl koekkruiden
- 1 tl bakpoeder
- snufje zout
- 4 eieren
- 150 gram Griekse yoghurt
- 60 gram roomboter
- 1 grote zure appel
- 1 tl vanille aroma
- 2 tl zoetstof
- optie: amandelschaafsel
Zo maak je de appel kaneelcake
Meng alle droge ingrediënten in een kom.
Klop de eieren los met de Griekse yoghurt, smelt de roomboter en meng dit met de droge ingrediënten.
Maak de appel schoon en snijd deze in kleine stukjes. Voeg dit toe aan het mengsel. Voeg de aroma en zoetstof toe.
Bekleed een cakeblik met een vel bakpapier.
Stort de inhoud in het cakeblik.
Eventueel wat amandelschaafsel erover.
En bak de appel kaneelcake voor ongeveer 40 minuten op 180 graden.
Een makkelijk te maken recept van appel kaneelcake met stukjes appel en kaneel. De cake gaat voor ongeveer 40 minuten in de oven.