Deze gezonde suikervrije Montignac aardbeien kwarktaart maak je in een handomdraai en je hebt er geen oven bij nodig.
Dit is een heerlijk toetje voor na een koolhydraatmaaltijd, of neem een lekker groot stuk als ontbijt.
Ingrediënten
- 500 gram magere kwark met 0% vet
- halve pot met suikervrije aardbeienjam
- 5 blaadjes gelatine
- klein scheutje rum of vanille essence
- 5 ml vloeibare zoetstof
Zo maak je de aardbeien kwarktaart
Doe de jam in een schaaltje en smelt deze in de magnetron totdat het vloeibaar is. Giet dit over in een grotere kom.
Week de blaadjes gelatine in een bakje met water, knijp het uit. En los de blaadjes op in de vloeibare jam. Het lijkt lastiger dan het is, als de blaadjes eenmaal iets zijn geweekt gaat het eenvoudiger in de warme jam. Zorg ervoor dat er geen klontjes inzitten.
Voeg de kwark aan de jam toe en roer totdat het een homogene massa is geworden.
Snijd een paar verse aardbeien in plakjes en voeg dit voorzichtig toe aan de kwark.
Giet het geheel in een kleine springvorm. Bekleed de aardbeien kwarktaart met wat extra plakjes verse aardbeien.
Laat de aardbeien kwarktaart in de koelkast opstijven.
Bodem van pannenkoek
Het is erg smakelijk om een bodem te maken van een volkoren pannenkoek.
Leg de gebakken kleine pannenkoek dan onderin de springvorm en giet daarop het kwarkmengsel.
Deze frisse en gezonde Montignac kwarktaart met suikervrije aardbeienjam en verse aardbeien is simpel, snel en makkelijk te maken. Je hebt er geen oven voor nodig.