fbpx

Zuiveringszout – natriumbicarbonaat

zuiveringszoutZuiveringszout is te koop bij de drogist en kruidenwinkels… en bij Bol.com. Het wordt ook verkocht onder de naam natriumbicarbonaat, bicarbonaat, maagzout en als bestandsdeel van bakpoeder Baking Soda.

Zuiveringszout heeft een goede rijzende werking. En daarom wordt het veel gebruikt in de keuken. Maar er zijn nog veel meer voordelen van zuiveringszout.

Zo kan je het gebruiken om je gele tanden witter te krijgen. Meng een beetje zuiveringszout met je tandpasta. Een slechte adem is meestal de oorzaak van bacteriën in de mond. Maak je eigen mondwater door een beetje zout toe te voegen aan een glas water. En gorgelen maar! Dit werkt ook heel goed als je keelpijn hebt of een verstopte neus.

En heb je wel eens last van aften? Een beetje zuiveringszout op de aft, het wondje zal sneller genezen en dus verdwijnen. Ook hier kan je weer het mondwater gebruiken.

Verwijder dode huidcellen door te scrubben met een mengsel van olie en zuiveringszout. Het zout gaat de groei van bacteriën tegen, dus heb je een wondje … je raadt het al.

Urinezuurophoping is de veroorzaker van jicht. Het niveau van urinezuur in je bloed is te  hoog. Zuiveringszout heeft een evenwichtige zuur-baseverhouding en zorgt voor ontzuring van je lichaam. Jicht en de symptomen zullen verminderen.

Reinig je lichaam met een detox-kuur. Voeg een klein beetje natriumbicarbonaat toe aan een glas water (bv een halve theelepel met 250 ml water). Of combineer het met groene thee of een glas water met citroensap.

Neutraliseert vieze luchtjes in oksels en helpt uitstekend bij zweetvoeten.

Neem eens een voetenbad met zuiveringszout. Dat is ook nog eens ontspannend, rustgevend. En je krijgt er heerlijk zachte voeten van!

[bol_product_links block_id=”bol_57d57ac882a13_selected-products” products=”9200000061463525″ name=”Zuiveringszout” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

 

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: