fbpx

Uit eten

Uit eten met Montignac

Thuis kunt u de samenstelling van uw maaltijden zelf bepalen. In een restaurant bent u aangewezen op het aanbod van de kok. Maar als u goed naar de ingrediënten kijkt, is het kiezen van de juiste gerechten helemaal niet moeilijk.

Kies voor pure smaken

Voor alle gerechten en gelegenheden geldt: kies voor gerechten die zo puur mogelijk bereid zijn. Gepaneerde en gefrituurde gerechten, bladerdeeg en sauzen bevatten veel slechte koolhydraten en hebben een hoge glycemische index. Neem ook geen aardappel, rijst- of pastagerechten.

Vis of salade als voorgerecht

Alle soorten salades van rauwkost met kaas, spekjes, vis, noten of stukjes ei kunt u naar believen eten. Vraag wel aan de kok of hij de croutons achterwege wil laten en controleer of de dressing inderdaad uitsluitend gemaakt is van olie en azijn. Laat aardappeltjes, mais en rijst link liggen. Ook lekker en goed zijn een carpaccio van rundvlees of tonijn of een voorgerecht met gerookte zalm.

Hoofdgerechten

Het is aan te raden om te kiezen voor gegrilde hoofdgerechten. Die bevatten immers minder (verzadigde) vetzuren dan gerechten die in boter zijn bereid. U weet immers ook niet waar het vlees in wordt gebakken. Vlees kan het beste worden gebakken in een beetje olijfolie of in ganzenvet. Deze producten zijn beter bestand tegen verhitting dan boter. Neem liever geen stoofschotel omdat de samenstelling daarvan moeilijk te achterhalen is. Frites, brood, rijst, pasta en aardappelen zijn verboden. Vraag eventueel een extra portie groenten. De beste keuze is vis en gevogelte (zonder vel), deze bevatten meer onverzadigde vetten.

Kies voor vis of gevogelte van de gril.

Het dessert

Het ideale Montignac-nagerecht in fase 1 is een stuk kaas zonder brood. Maar in fase 2 mag u af ten toe “zondigen” en kiezen voor bavarois, chocolademousse of ijs. Eet geen rauw fruit, want dat mag alleen op een nuchtere maag worden gegeten.

Montignac-restaurants

In de jaren 90 waren er veel restaurants ingespeeld op de Methode Montignac en konden complete menu’s genuttigd worden volgens de principes van Michel Montignac. Vandaag de dag zijn deze restaurants een stuk moeilijker te vinden.

Heeft u goede ervaringen met een restaurant die volgens de Methode Montignac gerechten serveert? Dan horen wij dat graag! U kan uw reactie plaatsen onder dit bericht.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: