fbpx

Tonijnsalade met Hüttenkäse

tonijnsaladeTonijnsalade met Hüttenkäse. De stronkjes witlof (bootjes) zorgen ervoor dat de salade makkelijk te eten is. 

De smaak is verrassend fris en de hüttenkäse, met veel eiwitten, zorgt voor een vol gevoel.

Zo met Pasen vlak voor de deur, is het altijd handig om een makkelijke salade voorhanden te hebben. Deze tonijnsalade met hüttenkäse mag zeker niet ontbreken.

Ingrediënten:

  • 1 bakje Hüttenkäse
  • 1 blik tonijn
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 lente-ui
  • ½ paprika
  • paprikapoeder
  • peper & zout
  • witlof stronkje
  • ½ komkommer

Bereidingswijze van de tonijnsalade:

Laat het blikje tonijn uitlekken. Schep de inhoud van de hüttenkäse in een kom. Snijd de lente-ui in ringetjes en de paprika in blokjes. Meng de uitgelekte tonijn (dit kan je het beste doen met een vork, even los van elkaar prikken en toevoegen), de lente-ui en paprika bij de hüttenkäse. Voeg 2 eetlepels mayonaise toe. Breng op smaak met paprikapoeder en peper & zout.

Was de komkommer en snijd deze in plakjes. Schik dit op een bord. Maak een witlofstronkje goed schoon en snijd het harde gedeelte eraf. Maak van 2 stronkjes een soort van bootje en schep het mengsel hierin.

Herhaal dit tot alles op is.

Hüttenkäse, cottagecheese

Hüttenkäse is een hoogwaardig zuivelproduct. Het bevat 4% vet, veel eiwitten, en slechts 2% koolhydraten. In fase 1 prima te gebruiken in koude salades en sauzen, voor de vetmaaltijd. In fase 2 is het heerlijk als broodbeleg met verse en/of gedroogde kruiden. De structuur is korrelig. Een andere naam voor hüttenkäse is cottagecheese.

Idee voor Pasen

Het staat heel gezellig op tafel, maar het eet op deze manier ook makkelijk. De stronkjes zijn stevig genoeg om het zo te kunnen eten. Ik vind het een leuk idee en ga het zeker voor Pasen op tafel zetten bij de brunch. Een gekookt eitje erbij voor de extra bite. Eet smakelijk.

Variatie van tonijnsalade

Er is ook een andere variant van tonijnsalade, deze is gemaakt met gekookte eieren. Ook erg smakelijk. Het recept vind je hier.

Tonijnsalade met hüttenkäse is fris van smaak en snel en makkelijk te maken. Hüttenkäse bevat veel eiwitten en is zeer geschikt in de Methode Montignac.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: