Zelf tomatensoep maken van verse tomaten is heel eenvoudig.
Dit vegetarische recept is puur en gezond, zonder pakjes of zakjes met verse groenten.
Ingrediënten:
- 4 tomaten
- 1 prei
- 1 teentje knoflook
- ½ theelepel Italiaanse kruiden
- zout & peper
- olijfolie
Zo maak je de tomatensoep
Snijd de prei in ringen en bak deze met wat olijfolie in een koekenpan.
Pers het teentje knoflook en voeg toe.
Snijd de tomaten in blokjes en bak deze nog kort mee.
Breng een halve liter water aan de kook en schep voorzichtig de gebakken groenten erin. Voeg een halve theelepel Italiaanse Kruiden toe.
Kook de soep zachtjes in ongeveer 15 minuten gaar. Breng de soep op smaak met zout & peper.
Pureer de soep met een staafmixer tot een glad geheel. Als je de tomaten niet hebt ontvelt dan krijg je hiervan wel wat kleine stukjes.
Koolhydraat of vetmaaltijd?
Bak je de groenten in de olijfolie dan is dit gerecht een vetmaaltijd. En kan je dit als voorafje nemen bij een ander gerecht met vet.
Bak je de groenten in een pan zonder olie dan is het een koolhydraatmaaltijd! Je mag het dan combineren met bijvoorbeeld geroosterd volkoren brood.
(Koude) Tomatensoep, Gazpacho
Je kan de soep ook heel goed koud laten worden, dan krijg je Gazpacho. Ik heb daar eerder een artikel over geschreven. Dat vind je hier.
Gazpacho is Spaans gerechtje dat meestal vooraf wordt gegeten. Het is een koude soep van groenten en kruiden, meestal met tomaat. Het stilt de honger. De soep wordt niet verwarmt maar behoort juist ijskoud gegeten te worden. Bron Wikipedia.
Deze tomatensoep met verse tomaten is snel en makkelijk te maken. De soep is vegetarisch en met wat aanpassingen te gebruiken bij zowel de koolhydraat- als ook bij de vetmaaltijd.