fbpx

Spirelli of groenteslijper

spirelliSpirelli, gebruik jij hem al? In het boek Slank en Snel * vind je het recept van “Bami Anders”. Een vetmaaltijd waarbij de pasta, in dit geval de bami, wordt vervangen door een groente.

Een courgette is bij uitstek erg geschikt om de pasta te vervangen. In het recept van “Bami Anders” wordt met een kaasschaaf de courgette gesneden in  bami-slierten.

 

Puntenslijper

Een spirelli bestond toen het boek werd geschreven nog niet en ik vind het een geweldige uitvinding! De spirelli werkt als een wat groot uitgevallen puntenslijper. En daarom ook de naam spiraalsnijder, spirelli of groenteslijper.

Je hebt meerdere soorten en merken. De Gefu vind ik persoonlijk de beste. Daar zit ook een hulpstuk bij.

Vlijmscherp

Ik heb namelijk eerst een ander merk gebruikt en bij de allereerste keer met groente slijpen was het al raak: ik sneed ook in mijn vinger en nagel en behoorlijk diep kan ik je zeggen.

Wat een drama, bloeden en pijn… pff. Ik heb een dikke 6 weken met verband en later pleisters gelopen. Heel lastig.

Gefu Spirelli met hulpstuk

De messen zijn uiteraard vlijmscherp en bij de Gefu Spirelli zit dan ook een hulpstuk. Ook het laatste stukje van de courgette (en ja natuurlijk wil je dat laatste stukje ook gebruiken) kan je nu veilig slijpen. Je prikt het hulpstuk in het laatste deel en je kan doorslijpen.

De Gefu Spirell kan ook in de vaatwasmachine, al raad ik je wel aan om hem direct af te spoelen. Het kan nogal gaan plakken. Andere merken kunnen niet in de vaatwasmachine, deze gaan roesten en dat ziet er niet uit.

Koolhydraat arm

Ook bij koolhydraatarm eten hoort geen pasta en de pasta wordt dan ook vervangen door allerlei soorten groentes die je met de spirelli in dunne slierten kan snijden. Groentes zoals courgette, wortels, komkommer en nog veel meer.

[bol_product_links block_id=”bol_586cd3a00200f_selected-products” products=”9200000022047569,9200000055007963,9200000060254542″ name=”divers” sub_id=”gefu” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”1″ show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

 

* Ik vergis me, het staat niet in dit boek. Wie kan mij helpen? In welk boek wordt de courgette in slierten gesneden mbv een kaasschaaf?? Je mag het hieronder in een reactie plaatsen.

1 gedachte over “Spirelli of groenteslijper”

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: