fbpx

Spinaziesalade

spinaziesalade

Deze spinaziesalade met avocado en walnoot is gezond en erg lekker. Bijvoorbeeld erg geschikt voor de lunch.

 

Lees hier ook hoe je het beste een halve avocado kunt bewaren.

Was en droog de spinazie. Snijd een avocado in de lengte doormidden, je moet even om de pit heen snijden. Breek dan de avocado voorzichtig open zodat je twee helften hebt.

Als je maar 1 helft wilt gebruiken van de avocado, dan laat je de pit erin zitten en dat deel kan in een afgesloten bakje weer terug in de koelkast. Lepel met een (thee) lepel de avocado uit.

Breek of knijp een flinke hand walnoten fijn en voeg toe. Besprenkel de salade met heerlijke olijfolie en een beetje basalmico azijn. Voeg een klein beetje zeezout toe.

De spinaziesalade is nu klaar, je kan er eventueel nog wat zaden of pitten aan toevoegen. Zoals pijnboompitten en zonnebloempitten.

Halve avocado bewaren

Ik maak deze salade vaak alleen voor mezelf klaar. Een hele avocado vind ik dan te veel (ik ben niet een echte liefhebber van een avocado, ik vind de walnoten veel lekkerder). Als je de pit in de avocado laat zitten dan verkleurt de avocado niet. Bewaar het deel met de avocado in een bakje, liefst eentje die je goed luchtdicht kan afsluiten. En bewaar het in de koelkast.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: