Spelt bananenkoek – fase 2

spelt bananenkoekDeze spelt bananenkoek maak ik eigenlijk best vaak.

De koek of cake hoe je het wil noemen is door spelt en havervlokken lekker bros en luchtig.

Snel en makkelijk te maken, probeer het eens.

Ingrediënten

  • 100 gram speltmeel
  • 50 gram havervlokken
  • 30 gram walnoten
  • 1 el koek en speculaaskruiden
  • 1 tl baking soda (bakpoeder)
  • 2 eieren
  • 3 bananen
  • 1 el zoetstof (bijvoorbeeld agavesiroop)
  • 1 tl vanille extract

Optioneel: chocolade nibbs

 

Zo maak je de spelt bananenkoek

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Meng het droge spul in een kom, dus meel, vlokken etc.

Knijp de walnoten desgewenst fijn.

Mix de eieren met de bananen en voeg ze toe.

Meng het geheel goed door. Wil je nibbs gebruiken, voeg deze dan nu toe.

Bekleed een (vierkante) bakvorm met bakpapier en stort het mengsel hierin.

Verdeel het een beetje en plaats de bakvorm in de oven.

 

Bak de spelt bananenkoek voor circa 30 minuten.

Topping met chocolade

Deze heb ik voor mijn kinderen gebakken en als extra een paar blokjes pure chocolade (>72%) in het mengsel gedaan voor deze de oven inging.

Ook lekker is het bananenbrood.

Een supersnel te maken en gezond tussendoortje, de spelt bananenkoek. Heerlijk bij de koffie en kinderen vinden het zalig.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: