Sausjes maken

sausjes makenZelf sausjes maken is beslist niet moeilijk of teveel werk. Integendeel, het is ook nog eens veel lekkerder en stukken goedkoper.

Op het forum staan diverse sausjes. We gaan er 3 uitlichten, knoflooksaus, ketchup en whiskysaus.

Zelf sausjes maken doen we als volgt:

Diverse sausjes van Laura

Ik maak zelf knoflooksaus door magere yoghurt, mayonaise, knoflook, peterselie, zout en peper te mengen.

Ook maak ik een soort whiskysaus door mayo en ketchup te mengen.

Vissaus. Voor vis maak ik een sausje van crème fraîche, wat mayo, kappertjes, dille, citroensap en zout en peper te mengen.

Ook gewoon een lekkere kruidenboter als roomboter, peterselie, knoflook en peper en zout is heerlijk of je mengt eens wat roomboter met een schep pesto en doet dat op een stukje vlees ofzo.

Het kan allemaal met Montignac.
Laura

Ketchup van Syzo

Zelf ketchup maken is zo makkelijk en snel en goed dat ik echt niet snap dat je naar de natuurwinkel gaat om een fles dure “foute” ketchup te kopen. Ik vind het gewoon zonde van je geld.

1 blikje tomatenpuree (of een tube, die kan je ook wat langer bewaren)
scheutje azijn
wat citroensap
paar druppels zoetstof
eventueel beetje water

Dat is alles wat je nodig hebt. Goedkoper en stukken beter voor je.
Syzo

Whiskysaus van Ruth

Whiskeysaus, smaakt precies als “The Real Thing” als je Mayo en Zelfgemaakte ketchup of tomatenpuree mengt, en daar een klein scheutje rode wijn door doet…
Echt waar je proeft het verschil NIET!

Zo simpel, en ZO lekker!
Ruth

Zelf sausjes maken is veel lekkerder en stukken goedkoper. In dit artikel maken we overheerlijke knoflooksaus, ketchup en whiskysaus.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: