Kruidkoek a la Jolande

kruidkoek a la jolandeKruidkoek a la Jolande is een variatie op het originele recept van de kruidkoek. (recept vind je hier.)

In dit recept gaan 3 verschillende soorten meel. Dat maakt het erg verrassend lekker. Probeer het eens.

Ingrediënten

  • 200 gram volkoren meel
  • 125 gram speltmeel
  • 125 gram boekweitmeel
  • 2 eetlepels appel/perenstroop
  • 10 ml natrena zoetstof vloeibaar
  • 1 zakje bakpoeder
  • 1/4 liter magere melk
  • 1/4 liter magere yoghurt
  • 1 eetlepel koekkruiden
  • 2 eetlepels kaneel
  • eventueel een beetje gemberpoeder

Zo maak je de Kruidkoek a la Jolande

Alles bij elkaar in een kom doen, even roeren of mixen. In een bakblik doen, en 3 kwartier op 180 graden bakken (heteluchtoven). Smul ze!!!

Ben je een fan van kaneel? Dan mag je gerust meer gebruiken!

Deze kruidkoek is een recept vanaf het Montignac-forum. Dit forum is niet toegankelijk voor lezers, de recepten komen beetje bij beetje allemaal naar deze website.

Forumbericht: Jolande, afbeelding Pixabay

Kruidkoek van Jolande is een variatie op het origineel. In deze heerlijke kruidkoek gaan 3 verschillende soorten meel. Dat smaakt verrassend lekker.

 

 

Ontbijtkoek is een koeksoort. De koek wordt ook wel peperkoek, snijkoek, lekkerkoek, zoete koek, hapkoek, honingkoek, kruidkoek of pondkoek genoemd. Bron: wikipedia

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: