Kruidkoek a la Jolande is een variatie op het originele recept van de kruidkoek. (recept vind je hier.)
In dit recept gaan 3 verschillende soorten meel. Dat maakt het erg verrassend lekker. Probeer het eens.
Ingrediënten
- 200 gram volkoren meel
- 125 gram speltmeel
- 125 gram boekweitmeel
- 2 eetlepels appel/perenstroop
- 10 ml natrena zoetstof vloeibaar
- 1 zakje bakpoeder
- 1/4 liter magere melk
- 1/4 liter magere yoghurt
- 1 eetlepel koekkruiden
- 2 eetlepels kaneel
- eventueel een beetje gemberpoeder
Zo maak je de Kruidkoek a la Jolande
Alles bij elkaar in een kom doen, even roeren of mixen. In een bakblik doen, en 3 kwartier op 180 graden bakken (heteluchtoven). Smul ze!!!
Ben je een fan van kaneel? Dan mag je gerust meer gebruiken!
Deze kruidkoek is een recept vanaf het Montignac-forum. Dit forum is niet toegankelijk voor lezers, de recepten komen beetje bij beetje allemaal naar deze website.
Forumbericht: Jolande, afbeelding Pixabay
Kruidkoek van Jolande is een variatie op het origineel. In deze heerlijke kruidkoek gaan 3 verschillende soorten meel. Dat smaakt verrassend lekker.
Ontbijtkoek is een koeksoort. De koek wordt ook wel peperkoek, snijkoek, lekkerkoek, zoete koek, hapkoek, honingkoek, kruidkoek of pondkoek genoemd. Bron: wikipedia