Kruidenboter zelf maken is net iets lekkerder dan kopen in de winkel.
Al kan dat ook want Boursin is nog altijd prima geschikt in de Methode Montignac.
Ingrediënten
- 100 gr boter
- 1 gehakt sjalotje
- 1 teentje knoflook
- 1/2 tl gehakte bieslook
- 1/2 tl gehakte dragon
- 1/2 tl gehakte kervel
- 1/2 tl geknipte peterselie
- paar druppels verse citroensap
Zo maak je de kruidenboter
Roer in een kom de boter zacht.
Meng er het sjalotje, de knoflook en de kruiden door.
Doe er vervolgens een paar druppels citroensap door.
Nog even goed doorroeren.
Lekker voor bijvoorbeeld bij de biefstuk
Boursin
Boursin is een Franse kaas die van oorsprong uit Normandië afkomstig is. Het is een verse kaas waarin room en knoflook zijn vermengd.
De kaas komt voort uit de Franse traditie om bij het brood roomkaas te eten. Daar werden ook kruiden bij geserveerd. Ieder maakte zo zijn kruidenkaas. François Boursin heeft het idee in 1963 omgezet in een industrieel product. Bron: Wikipedia
Kruidenboter zelf maken is natuurlijk lekkerder dan kopen in de winkel. Dit recept is smeuïg en authentiek aan de originele kruidenboter uit Frankrijk.