fbpx

Konjac, pasta zonder koolhydraten?

montignac keukenVia de Montignaccen facebook pagina kreeg ik de vraag of Konjac is toegestaan in de Methode Montignac.

Het eerste wat ik zou tegenkom op google is dat van de vezels pasta wordt gemaakt. En het bevat geen koolhydraten. Pasta voor bij de vetmaaltijd?!

Zetmeel houdende wortelknol

Konjac (je schrijft ook wel Konjak) is een plant en komt voor in Japan, China, Korea, Taiwan en Indonesië. De officiële benaming is: Amorphophallus konjac. De plant wordt gekweekt om zijn grote wortelknollen. Deze zijn zetmeelhoudend en er wordt onder andere meel en gel van gemaakt. 

In Japan wordt van de gel weer gelatine gemaakt en dit zie je weer terug in de Japanse keuken; konnyaku. De smaak lijkt een beetje op zeewier. Het is een voedingsmiddel met een laag-energetische waarde. En daardoor misschien wel interessant voor de Methode Montignac.

Glucomannan

Uit de wortels van de Konjac plant worden glucomannan vezels gehaald en dit werkt als een spons! Glucomannan wordt veel verwerkt in zogeheten afvalpillen. Je moet hierbij erg veel water drinken. Omdat het werkt als een spons krijg je letterlijk een vol gevoel.

Pasta en rijst

Van het meel worden diverse pasta varianten en rijst gemaakt. Deze pasta’s en rijst zijn bijvoorbeeld ook te koop bij de Action,  Zero pasta heeft onder andere spagetti, rijst en noodles. De meningen op internet zijn nogal verdeeld over de smaak en geur. De een vind het ronduit smerig, terwijl de ander het een ideale oplossing vindt.

Geen koolhydraten

Eén ding is zeker, er zitten geen koolhydraten in! Wat er wel in zit is: Water, Konjac (Glucomannan), Calciumhydroxide. Dit laatste is een verstevigingsmiddel met het e-nummer E526. Dit e-nummer is volgens de Methode Montignac toegestaan, je vindt hier de lijst met verboden e-nummers.

Conclusie

Omdat er geen koolhydraten in zitten zou de pasta gecombineerd kunnen worden bij een vetmaaltijd! Konjac werkt als een spons en geeft een vol gevoel. Hoogste tijd om het te gaan uitproberen. Wordt vervolgd.

Ik ben dan ook heel benieuwd of jullie het al uitgeprobeerd hebben, laat het me in een reactie hieronder weten.

afslankpillen

Afslankpillen met Glucomannan, bestel ze hier.

 

 

 

 

 

 

 

Glucomannan is een vezel die komt van de Konjac-plant. Er wordt pasta en rijst van gemaakt met weinig calorieën. Konjac bevat geen koolhydraten en geen vetten.

 

Ontdek de 3 mythes over afvallen en effectief vet verbrandenschrijf je nu gratis in.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: