fbpx

Kippenbouten uit de slowcooker

kippenbouten uit de slowcookerKippenbouten uit de slowcooker, heerlijk mals en het vlees valt zo van de botjes af.

Dit gerecht is super makkelijk, maak een marinade, leg alles in de slowcooker en je zet hem aan, klaar.

Ingrediënten

  • 4 scharrel kippenbouten
  • 100 ml sojasaus
  • 50 ml ketchup
  • 1 verse knoflook
  • 1 el olijfolie
  • 1 el agave siroop (GI van 15 a 20)
  • 1 tl Provençaalse kruiden

kip uit de slowcooker

Zo maak je de kippenbouten uit de slowcooker

Maak een marinade van de sojasaus, ketchup en agavesiroop.

Snijd de verse knoflook in schijfjes en voeg toe aan de marinade. Voeg ook de Provençaalse kruiden toe.

Leg de kippenbouten op de bodem van de slowcooker en verdeel de marinade over de kip heen. Draai desnoods de kip zodat alle kanten een beetje marinade krijgen.

Zet de slowcooker op de hoogste stand voor een half uur. Draai de bouten eenmaal om en zet de slowcooker op de laagste stand. Je kan de kippenbouten rustig voor een uur of 6 laten pruttelen.

De kippenbouten uit de slowcooker zijn dan overheerlijk, mals en sappig en het vlees valt na zo’n lange tijd garen zo van de botjes af.

 

malse slowcooker kip

Oven of slowcooker?

Ik had de scharrel kippenbouten eigenlijk gekocht om weer eens lekker Harrie’s Kip uit de Oven te maken, recept vind je hier. Maar het was veel te warm die dag om ook nog eens de oven aan te zetten. Dus dan gaat de slowcooker aan. Wat een topding!

Ik krijg regelmatig de vraag welke slowcooker ik heb, wel ik gebruik deze Crockpot en die heb ik gekocht bij Bol.com

Wie zou dit gerecht zeker een keer moeten maken? Delen mag, graag zelfs, hieronder vind je een aantal suggesties…. Het kan zelfs via whatsapp, hoe leuk is dat dan.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: