Deze kipgehaktbal met chorizo is verrassend lekker.
En al helemaal met de zelfgemaakte guacamole erbij.
Maak het plaatje compleet en serveer er kort gesneden ijsbergsla bij.
Ingrediënten
- 500 gram kipgehakt
- 200 gram chorizo
- 1 ei
Zo maak je de kipgehaktbal met chorizo
Snijd de chorizo in kleine stukjes/reepjes.
Klop het ei los in een grote kom.
Voeg het kipgehakt en de chorizo toe (eventueel een snufje zout) en kneed het geheel.
Maak kleine balletjes van het kipgehakt met chorizo.
Bak ze met wat boter of olie in een grote pan.
Lekker met zelfgemaakte guacamole, dat recept vind je hier.
Fase 2
De chorizo kon ik helaas nergens kopen zonder toevoegingen, dus gaat dit gerecht naar fase 2. Als je al een poosje volgens de Methode Montignac eet en in fase 2 bent beland, dan maakt een enkele keer zo’n overtreding niet uit.
Kipgehakt
Dit was voor mij de 1e keer dat ik kipgehakt heb gebruikt. Op de een of andere manier stond het me niet aan. En dat gevoel blijft, ik vind het niet zo smakelijk. Niks mis mee, maar niet mijn ding. Ik ga liever voor rundergehakt. En jij vind jij kipgehakt wel lekker?
Kipgehaktbal met chorizo is een lekker simpel te maken gerecht. Serveer het met ijsbergsla en zelfgemaakte guacamole. Lees hier hoe je dat maakt.