Bij de AH verkopen ze een ovenschotel met kipfilet met pesto en kaasschilfers. Deze ziet er erg smakelijk uit maar vooral makkelijk, hup zo de oven in. We gaan hem omtoveren naar Montignac.
Ingrediënten voor 2 personen:
- 2 halve kipfilets
- 50 gram pijnboompitten
- 1 teentje knoflook (gesnipperd of uitgeperst)
- cherry tomaatjes
- Paturain of andere mm-proof kruidenboter
- 100 gram Grana Pandano flakes (dit zijn de schilfers)
- 2 el pesto
- 2 el olijfolie
Zo maak je de kipfilet met pesto
Verwarm de oven op 175 graden voor. Vet een ovenschaal in.
Maak een marinade van de pesto, 2 eetlepels olijfolie en de knoflook.
Marineer de kipfilets hierin en laat het minimaal 10 minuten intrekken.
Leg de gemarineerde kipfilets in de ovenschaal en voeg ook het restant van de marinade toe.
Strooi de pijnboompitten en de kaasschilfers over de kip. Snijd de tomaatjes in reepjes en verdeel over de schaal.
Leg op elke kipfilet tot slot een klein klontje kruidenboter.
Plaats de ovenschaal in de voorverwarmde oven en bak de kipfilet met pesto gaar in 20 minuten.
Kipfilet met pesto is een heerlijk en snel te maken ovengerecht. De combinatie van Grana Pandano en kruidenboter maakt de kipfilet mals en sappig.
Ook lekker is deze kip met tomaat uit de oven.