Wij hebben vanavond lekker gegeten, weer eens iets aparts karbonade met kappertjessaus.
De karbonade was een schouderkarbonade van de scharrelslager.
Ingrediënten
- 2 schouderkarbonades van de scharrelslager
- 1 tomaat
- 2 eetlepels kappertjes
- sap van een halve citroen
- 2 eetlepels olijfolie
- zout & peper
Zo maak je de karbonade met kappertjessaus
Laat de karbonade op temperatuur komen.
Smeer de karbonade aan beide zijden in met paprikapoeder, wat zout en peper.
Verhit olie in een koekenpan en bak hierin de karbonade op middelhoog vuur, voor ongeveer 6 tot 8 minuten. Ligt een beetje aan de dikte van de karbonade.
Schroei het vlees wel direct aan beide zijden dicht, zodat de sappen bewaard blijven.
Recept van de kappertjessaus
Spoel 2 eetlepels kappertjes af, laat ze uitlekken. Knijp ze uit en leg ze in een schaaltje.
Voeg een in kleine stukjes gesneden tomaat toe.
Voeg het sap van een halve citroen, 2 eetlepels olijfolie en wat zout & peper toe.
Roer het geheel goed door en laat het even staan zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.
Bijgerecht
Het bijgerecht is spinazie met feta. Dat recept vind je hier.
Op je bord schep je wat van de kappertjessaus over de karbonades.
Karbonade met kappertjessaus is snel en eenvoudig te maken. De smaak van de kappertjes maken het vlees erg smakelijk.