Kappertjessaus

kappertjessaus

Kappertjessaus is eenvoudig en snel te maken. Deze saus is heerlijk bij diverse gerechten, zowel bij vlees en bij vis.

Bijvoorbeeld bij de karbonades met kappertjessaus, dat recept vind je hier. Een aanrader overigens, wij vonden dit erg lekker.

Ingrediënten

  • 1 rijpe tomaat
  • 2 eetlepels kappertjes
  • sap van een halve citroen
  • olijfolie
  • zout & peper

 

Zo maak je de kappertjessaus

Spoel 2 eetlepels kappertjes af, laat ze uitlekken. Knijp ze uit en leg ze in een schaaltje.

Voeg een in kleine stukjes gesneden tomaat toe.

Voeg het sap van een halve citroen, 2 eetlepels olijfolie en wat zout & peper toe.

Roer het geheel goed door en laat het even staan zodat alle smaken zich goed kunnen vermengen.

 

Kappertjes

Kappertjes hebben een fris zure smaak en hebben een blauwgroene kleur.

Het zijn de nog niet geopende bloemknoppen van de kappertjesplant. De plant komt voornamelijk voor in warme landen zoals Spanje, Frankrijk en Italië.

Kappertjes worden onder andere gebruikt in sausen, eiergerechten, maaltijdsalades, visgerechten, vleesgerechten en pizza’s.

 

Kapperappel of appelkapper

Als de bloem bevrucht wordt ontstaat er een bes. Deze bes kan ook ingemaakt worden en staat bekend als de kapperappel of appelkapper. Bron Wikipedia.

Je koopt de kappertjes in de supermarkt. Het zit in een klein potje en staat meestal in de buurt van de augurken.

Deze heerlijke kappertjessaus heeft een fris wat zurige smaak en past bij veel gerechten zoals vis, vlees en eiergerechten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: