Italiaanse aubergine – vegetarisch gerecht

italiaanse aubergineItaliaanse aubergine is een heerlijk vegetarisch gerecht met maar een paar ingrediënten.

 

Ingrediënten voor 1 persoon

150 gram halfgaar gekookte in blokjes gesneden aubergines, goed uitgelekt
4 grote champignons, in plakjes gesneden
1 el fijngesneden ui
1 el fijngehakte peterselie
zout en peper naar smaak

 

Zo maak je de Italiaanse aubergine

Snijd de aubergine in blokjes en kook deze halfgaar. Laat ze daarna goed uitlekken.

Bak in een hapjespan, de stukjes aubergine aan alle kanten lichtbruin.

Voeg al roerend de champignons in plakjes en de gesnipperde ui toe.

Dek de pan af met een deksel en laat alles 15 minuten sudderen.

Voeg de peterselie toe en breng op smaak met zout en peper en laat het nog eens 5 minuten pruttelen.

Dien de aubergines op z’n Italiaans gloeiend heet op.

 

Nog meer aubergine recepten? De aubergines gevuld met gehakt is ook heerlijk. Klik hier voor het recept.

 

Italiaanse aubergine met champignons is een overheerlijk vegetarisch gerecht. Het makkelijk te maken recept vind je hier.

 

Foto; pixabay

Aubergine (eggplant) kan je niet rauw eten en invriezen kan alleen in bewerkte vorm. De plant die winderigheid geneest… Aubergine kan bitter smaken, dit kan je voorkomen door de vrucht van te voren bestrooien met zout en dit een half uurtje laten staan, daarna goed droog deppen alvorens te bakken. Bron: wiki

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: