fbpx

Hachee met zoete aardappel

hachee met zoete aardappelHachee met zoete aardappel, heerlijk wat een smaken. Ik ben echt fan van hachee, als kind zijnde al, die heerlijke lucht in het huis, zalig.

In de Methode Montignac zijn “gewone” aardappels uit den boze, en daarom vervangen wij ze voor de zoete aardappel. De zoete aardappel heeft een GI van 50, dat maakt dit gerecht een fase 2. Je kan het aan het eind van fase 1 af en toe eten.

Ingrediënten

  • zoete aardappel (gewicht naar keuze)
  • 500 gram runder riblappen
  • 4 à 5 uien
  • laurierblad
  • kruidnagel (gemalen)
  • azijn
  • olijfolie
  • zout en peper

Zo maak je de hachee met zoete aardappel

Snijd de runderriblappen in kleine blokjes. En bak deze in wat olijfolie op hoog vuur rondom bruin.

Snijd de uien in wat grove stukken. En bak deze lichtbruin, gebruik hiervoor een andere koekenpan.

Als de riblappen bruin gebakken zijn, voeg je de uien toe in die pan. Roer het geheel om en om. Voeg toe 0,5 liter gekookt water. 1 Laurierblad, scheutje azijn, 1 tl gemalen kruidnagel, zout en peper.

Zet de pan op een laag vuur en laat het pruttelen voor een paar uur. Minimaal 3 a 4 uur.

Schil en was de zoete aardappel, snijd deze in stukken. Kook de zoete aardappel.

Dien het geheel op.

Verstegen mix voor hachee

Ik ben zo ongelofelijk snotverkouden dat ik mijn eigen smaak niet vertrouw. En in de winkel neem ik de beslissing om een zakje kruiden mee te nemen. Ik ga voor een zakje kruiden van Verstegen: Mix voor Hachee, zoete uiensmaak gecombineerd met warme specerijen.

De ingrediënten van de mix voor hachee zijn: zout 70%, specerijen: koriander, peper, gember, paprika, foelie, kruidnagel, piment, kardamom, chilies en majoraan.

Ik schrik wel van het zoutgehalte, en daarom gebruik ik maar weinig van het zakje en voeg zelf extra laurierblad en kruidnagel toe. Uiteraard heb ik zelf ook geen zout en peper toegevoegd.

De smaak van de hachee was voortreffelijk! Normaal gesproken ben ik niet van de pakjes en zakjes, maar dit was een goede beslissing.

Update: ik ben ondertussen ook fan geworden van de kruiden van Jonnie Boer. Voor hachee vind ik de Zwolse Stoof heerlijk.

Update 2: dit gerecht zou ook prima geschikt zijn voor de slowcooker.

De verschillende smaken van hachee met zoete aardappel maken van dit gerecht een toppertje. Je vindt hier het Montignac fase 2 recept.

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: